bezoek mijn Facebook pagina Opleiding gevolgd bij de Saswitha stichting
Aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland bewuststeenwijk

Goed om te weten

"Als je wilt leren hoe je kunt omgaan met dagelijkse spanningen, als je je conditie op peil wilt houden of juist verbeteren zonder een sportschool, als je af wilt van die eeuwige rug, schouder of nekklachten, als je plezier wilt krijgen in bewegen, je fit en energiek wilt voelen, dan is yoga de juiste weg."

Hatha yoga

Hatha yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.
Kenmerkend is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les hatha yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Veel houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding.De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Binnen een yogales komen alle bewegingsmogelijkheden aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van zacht tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Yoga kent zijn oorsprong in oude oosterse tradities. In India, de bakermat van de yogatraditie, bestaat een eeuwenlange ervaring met technieken om het denken te leren beheersen. De oude yogi’s wisten al hoe de mens de neiging heeft de eigen bewustwording te blokkeren en hoe we deze blokkades kunnen leren doorgronden.

Yoga is een spirituele weg, die je de ruimte geeft om je eigen mogelijkheden te ontdekken op een bij jezelf passende wijze. Door oefening en bewustwording kan het persoonlijk inzicht groeien.

De yogalessen kennen hun basis uit die oosterse traditie, daarnaast is het contact met het westers denken en de westerse spiritualiteit behouden. Yoga is een methodiek waarmee je het proces van zelfontdekking kan aanzetten en stimuleren.

yogales logo onder

    P r o e f l e s   v o l g e n ?   B e l    0 6 - 2  6 9  6 9  1 2 3